kleurrijk schilderij in een gallery

Alles wat je moet weten over mijn kleurrijke schilderijen

7 jaar geleden begon ik, eigenlijk uit het niets ineens met het maken van schilderijen. Ik was op visite bij 1 van mijn klanten, die een enorme kunstliefhebber is en zag daar allemaal kleurrijke schilderijen hangen van de kunstenaar Selwyn Senatori. Omdat ik zo enthousiast werd van al die heerlijke kleuren op al die doeken ben ik gelijk na mijn afspraak naar de winkel gescheurd om doeken, verf, spuitbussen en kwasten te kopen. Deze kunstenaar heeft mij dus geïnspireerd om te beginnen met schilderen en ben hem tot op de dag van vandaag nog steeds erg dankbaar voor.

In het begin waren mijn kleurrijke schilderijen nog een beetje zoekende

Ik denk dat de meeste mensen die door een kunstenaar geïnspireerd worden eerst beginnen met het overnemen en namaken van die stijl. Ik in ieder geval wel ?. Ik was espresso boys aan het maken en zat gekke koeien te maken, nooit gedacht dat ik ooit van mijn leven een kleurig schilderij zou gaan maken voor andere mensen die mij dan een plek in hun interieur zouden willen geven.  

Kleurrijk schilderij van een schaapje met een roze achtergrondTotdat ik van een bekende een schilderij in opdracht mocht gaan maken

Ineens kreeg ik de vraag of ik niet een schilderij van een schaap kon gaan maken? Uiteraard bedacht ik mij geen moment en begon na te denken hoe ik een tof kleurrijk schilderij kon maken van een schaap. Ik kwam niet verder dan “bleh” en daadwerkelijk een “schaap”. Nadat dit schilderij klaar was deelde ik deze op Hyves (ken je deze nog nog nog) en mijn carrière als kunstschilder was begonnen :P.

Ik kreeg veel vraag om voor mensen kleurrijke schilderijen te gaan maken

Ineens kreeg ik meer en meer berichten van bekenden dat ze een schilderij bij mij wilde kopen. Ik kwam er al snel achter dat ik zelf helemaal geen schilderijen hoefde te maken, maar dat ik de onderwerpen kon gaan schilderen die mijn klanten mij gaven. Martijn zou je voor mij een leuk vrolijk schilderij willen maken van een koe? Ik ben gek op koeien! Tuurlijk maak ik die voor je… Ik denk dat ik in de eerste 2 jaar dat ik begon met het maken van kleurrijke schilderijen wel minimaal 200 schilderijen heb gemaakt. Grote schilderijen, kleine schilderijen, super toffe schilderijen en als ik eerlijk ben heb ik er ook wel een aantal gemaakt die ik nu, 7 jaar later heel anders zou maken !

2017 is het jaar voor Art 4 Dummies

Nu, dus 7 jaar later dan toen ik begon met schilderen gaat het nog steeds precies hetzelfde als al die jaren geleden. Het enige verschil is dat ik ook veel schilderijen maak voor mensen die ik helemaal niet ken en ik verkoop nu ook mijn schilderijen op plekken waar weer onbekenden komen die het leuk vinden om een schilderij van mij te kopen. Zo bijzonder vind ik dat. Op dit moment hang ik bij Platform 104 in Rotterdam. Vandaar ook dat er veel schilderijen hangen met een Rotterdams tintje.

Ik heb besloten dat ik meer en meer schilderijen wil gaan maken… Ik word er blij van, mijn klanten worden er blij van, dus waarom zou ik mij er niet meer op focussen? Ik vind elke uitdaging te gek en wil graag ieder onderwerp aanpakken om te schilderen. Uiteraard wel op de manier zoals ik het doe, want anders kan ik niet :P.

Ik heb zoveel kleurrijke schilderijen gemaakt, die ik helaas niet allemaal meer op foto heb, of ik heb besloten om niet alles te laten zien. Toch hoop ik dat je op mijn website genoeg potentieel ziet om mij ook een opdracht te geven en jou of jullie blij te maken met een fantastisch schilderij.