schilderij in opdracht aan het maken bij studio34X

Een schilderij in opdracht laten maken, met jouw input en verhaal en mijn schilderkunsten

Misschien was het niet in je gedachten om speciaal een schilderij in opdracht te laten maken, maar waarom ook niet? In mijn geval, ik doe niet anders dan jouw verhaal of input omtoveren naar een vrolijk (als je dat wil) en kleurrijk (als je dat wil) schilderij.

Wanneer je jouw eigen schilderij laat maken, dan is het mogelijk om deze echt persoonlijk te maken. Dit kan zijn door jouw of jullie passies op doek te laten schilderen. Je kinderen, een ode aan je vrouw of gezin, of dat bijvoorbeeld de stad waar je opgegroeid bent of trots op bent verwerkt is in het schilderij, alles kan.

In de basis moet het vooral een super tof schilderij worden

Wat het belangrijkste is, is dat het schilderij natuurlijk gewoon super tof is voor de plek die je hebt uitgekozen. Vanaf daar begint de opdracht en de opdrachtgever staat centraal, want het is jouw verhaal die ik op doek ga maken, maar ik maak het zoals ik het kan en graag maak. Op mijn website kun je al een beetje zien welke schilderijen ik zoal in het verleden heb gemaakt. Dit is misschien handig om een idee op te doen voor jouw eigen schilderij die je zou willen laten maken. Ik heb mijn schilderijen opgedeeld in: kleurrijke schilderijen - schilderijen met steden - schilderijen met dieren - portret schilderijen. Binnen deze categorieën kun je nog veel meer verschillende onderwerpen vinden. 

Voordat ik een schilderij in opdracht ga maken, maak ik altijd eerst een schets

Toen ik net begon met schilderen (zo’n 7 jaar geleden) was het een verassing welk schilderij je zou krijgen van mij, maar ik kwam er achter dat iedereen het eigenlijk veel prettiger vindt om gewoon van te voren te zien wat er in dat koppie van mij omgaat en zo ben ik gaan leren hoe ik dat het beste kan doen. Tegenwoordig maak ik al mijn schetsen op de computer. Wanneer ik klaar ben met het maken van de schets, dan stuur ik m door naar jou en dan kan je gewoon aangeven of je het leuk vindt of niet. Ik zal hier wat voorbeelden van geven.

Het begint vaak met een mailtje of eerst met een telefoontje…:

“Hoi
We hebben bij jou vorig jaar een schilderij besteld. We zijn er zo blij mee . We hebben een aanbouw gedaan en willen er nog twee bestellen. Hetzelfde formaat. D******t 34 te breda. Op je site zag ik die van Rotterdam. Nu lijkt mij deze leuk maar dan van Breda . We wonen in de wijk Ginneken . Dus deze twee namen erop. Voor de keuken zoek ik er ook 1. Nu vind ik deze mooi. (zie foto)
Vooral het linker gedeelte . We houden van Chardonnay en cola light. Heinz , Nutella pasta , kaasjes , worst. Zelf ben ik glutenvrij. La vache qui rit , Nespresso , verse jus de oranje. Gamba , tapas.
Hoop dat je hier iets mee kunt. Misschien even veel informatie  ?
Hoor graag van je.
Mvg”
Ik ga dan gelijk beginnen met ideeën voor te leggen

Ok, nu heb ik allemaal input gekregen en dat moet ik dan nog gaan vertalen naar een schilderij. Het formaat was dus al bekend ( 80 centimeter bij 200 centimeter), alleen moeten we alleen nog weten wat we er op gaan schilderen natuurlijk :P. Ik maak dan een aantal schetsjes en de klant mag input geven of ze het leuk vinden ja of te nee.

Deze 2 schetsen heb ik gemaakt en de klant was gelijk super enthousiast, dus ik kon gelijk beginnen met het maken van de schilderijen.

En zo zijn de schilderijen in het echt geworden:

De kosten voor het laten maken van een schilderij in opdracht

Ik bereken mijn prijzen altijd naar aanleiding van het formaat doek dat je graag zou willen hebben. Standaard werk ik altijd met mooie materialen, maar het kan zijn dat je om budget redenen toch liever kiest voor een iets goedkoper doek bijvoorbeeld. Dat kan, geen probleem… Meer informatie over de prijs voor het laten maken van een schilderij.